top of page
Utvalda inlägg

40 år på 5 minuter

Hej! I dagens inlägg tänkte jag berätta lite mer ingående vem jag är, hur mitt liv har varit och sådär. 1977 föddes jag. Trots att jag skulle bli ett höstbarn blev jag ett sommarbarn. Jag kom nämligen ut tre månader för tidigt.

Mina funktionsnedsättningar Jag föddes med en lätt cp-skada och en synnedsättning, som jag fick i kuvösen. Men förutom några rutinmässiga operationer har jag inte behövt tillbringa speciellt mycket tid inom sjukvården. Det var bara det ”vanliga”; habiliteringen och syncentralen. Jag har inte epilepsi eller lider av någon mystisk sjukdom. Mina organ fungerar perfekt. Jag tycker själv därför inte att mina nedsättningar är så himla ”farliga”, jag har aldrig förstått hur alla kan göra en sådan stor grej av det liksom. Okej, att se till att allting funkar i skolan med hjälpmedel osv är ju en sak. Men jag hade väldigt svårt att acceptera framförallt min synskada, det tog lång tid för mig att göra det. 14 år hann jag fylla innan jag blev vän med min synnedsättning. jag tror definitivt att det hade varit lättare för mig att acceptera den om inte alla hysteriskt skulle hålla på och påminna om det och liksom tvinga fram att jag skulle acceptera det…

Jag som nyfödd

Jag tre år

Skolan Egentligen gillade jag själva skolan, att lära mig saker och så. Det jobbiga var hjälpmedlen som fick mig att känna mig annorlunda, och att ha en assistent hängande efter mig hela tiden så att jag blev avskild från de andra. Jag fick t ex alltid gå före när vi skulle nånstans och inte alltid stå tillsammans med de andra. Jag var väldigt ensam i skolan, hade en bästis men hon flyttade i fyran. Jag var mobbad av i princip alla, även av barn och ungdomar som inte kände mig! Jag bodde ju i en liten håla där alla kände alla och alla visste således vem jag var.

Jag i den lokala nyårsrevyn. Jag var så stolt! Och kände mig normal!