top of page
Utvalda inlägg

Vaddå grattis??? Jag har rott hem ett jobb, inte vunnit på lotto!


En person skrev i en facebookgrupp för frilansjournalister, att hon efter flera års slit hade lyckats sälja in en idé. Jag kommenterade med att skriva "Grattis" . Detta uppskattades inte, då personen menade på att det ju var ett jobb, hen hade inte vunnit något pris. Men för mig kan det faktiskt vara likvärdigt att få ett jobb som man drömt om, och att vinna ett fint pris. För i likhet med att vinna något, så handlar det i mångt och mycket om tur på arbetsmarknaden också. Men det kanske är såna som jag som ser det så. Såna som inte haft det så lätt att ta sig fram och och nå dit vi vill alla gånger. Även om man jobbar stenhårt, målinriktat och strategiskt för att nå sina mål på arbetsmarknaden, medan det bara krävs att man stegar in till en tobaksaffär och har turen att köpa den rätta lotten för att vinna, så kan man säga grattis till bägge sakerna, det tycker i alla fall jag. Jag menar, folk som jag känner brukar i alla fall gratulera till ett jobb eller ett uppdrag som någon får. För att man blir glad för dennes skull, uppmuntrar och önskar lycka till. Särskilt när man har skäl att inte ta framgången för givet.

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page