top of page
Utvalda inlägg

Börja om från början... igen


Hoho, ja nu har det varit jul och nyår och sådär... Efter skön helighet, först hos familjen i Västeregötland och sen bland gamla och nya vänner på natursköna Almåsa, är jag tillbaka hemma. Där blev det ju inte riktigt som jag hade tänkt mig då, eftersom jag inte fick förlängt kontrakt som värvare på Individuell Människohjälp. Det är svårt när man kämpar och gör sitt allra bästa men inte kan påverka resultat. För man kan ju liksom inte ta sig in i människors hjärnor och göra så att de blir månadsgivare. Tur är väl det, herre gud vad läskigt det skulle vara att leva om det gick att göra så... Ja, så nu är jag tillbaka till ruta nr 1 igen, söker nytt jobb. Den senaste månaden har varit utvecklande för mig på så många sätt! Bara en sån sak som att jag får en helt vanlig anställning utan en massa bidrag och lulllull - att en arbetsgivare tror på mig till hundra procent, ser förbi mina funktionsnedsättningar (hon frågade inte ens om det på intervjun!). Det är för mig oerhört stort! Jag har fått utmana mig både psykisk och fysiskt! Jag har arbetat med både ryggvärk och tåvärk, men det har gått utmärkt, det har inte varit mer än jag kan stå ut med. Den otroliga energi jag fick av mina härliga värvar-kollegor gav mig adrenalin och energi. Ni som känner mig och ni som har följt mig vet ju om att jag förra året även fick vara med om en verklig dröm! Nämligen att medverka i en föreställning på en riktig scen. Även i Shanghai fick jag utmana mig både fysiskt och psykiskt. Det har känt väldigt viktigt för mig att få göra det. Som funktionsnedsatt är man annars inte så bortskämt med det - då blir det snarare att man underskattas och människor är försiktiga och behandlar en som om man vore gjord av tunt porslin - vågar inte ge en några större kroppsliga eller psykiska utmaningar. Så att jag har fått den möjligheten under det gångna året har givit mig en helt ny styrka och nytt självförtroende. Jag känner att jag kan gå mera rak i ryggen när jag söker arbete i fortsättningen - jag VET att jag inte behöver be om ursäkt för mina funktionsnedsättningar, för de behöver inte vara något hinder i mitt jobb! Så jag är taggad till tänderna för att göra också det här året till ett drömår. Bland annat tänkte jag än en gång söka universitetet för att få högskolepoäng. Det blir ju liksom bara allt tydligare att man behöver det för att nå de riktigt bra jobben och komma in där jag vill komma in. Jag vill nämligen arbeta för att funktionshindrade ska få samma möjligheter på arbetsmarknaden, och få användning både för min journalistiska ådra och min vilja att hjälpa. Jag skulle vilja starta ett rekryteringsföretag som även arbetar med påverkan och utbildning.

Jag ska även vara ännu mera aktiv i sociala medier och jag hoppas att ni vill följa med mig på min resa - mot nya mål!

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page