© Linda Åkesson 2017

September 27, 2019

September 15, 2019

August 20, 2019

August 14, 2019

August 6, 2019

August 5, 2019

January 25, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Utvalda inlägg

Vidrigt

February 14, 2018

Hej! Är du storkonsument på mjölk och mjölkprodukter? Se dokumentären "Det vita guldet"!

https://www.svtplay.se/video/16862122/det-vita-guldet 


Fast jag tror egentligen inte att någon inte vet viket högt pris korna får betala vid det här laget, vilken enorm miljöpåverkan det har och att det bara gynnar de stora företagen (som t ex Arla) ekonomiskt. Men det kan vara bra att påminnas. Jag slutade ju inte med komjölkprodukterna av den här anledningen i huvudsak (och jag äter hårdost då och då). Jag slutade för att min kropp mår bättre, men att jag inte stödjer komjölksindustrin (iaf inte så mycket) är en bonus. Att ständigt vara dräktig och att få leva bara för att de ska producera mjölk är inte värdigt. Och bönderna är så hårt pressade att de måste högproducera för att överleva på det. För att inte tala om all regnskog som avverkas för att odla deras foder och det enorma energislöseri som blir konsekvensen av all mjölk som pulveriseras. Bönderna inom EU får åtminstone bidrag, men bönderna i Afrika t ex får klara sig på egen hand...  Och måste det vara så dyrt att producera ekologiskt? Det borde de ju kunna få extra bidrag till i så fall, men det är uppenbarligen inte EU så intresserade av... 

Och var det nån som visste att man kan få cancer av mjölk? Ja, det är mycket man kan få cancer av i och för sig. Men i alla fall. Jag mådde illa när jag såg filmen. Ja, jag vet att det är samma med äggproduktionen också, jag vet... 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now