top of page
Utvalda inlägg

Vad säger handstilen om dig?


Läste en artikel om "kulturtanten" Gudrun Sjödén idag, där hon säger att de som ska jobba hos henne måste göra ett grafologtest för att hon ska se om de passar. Eh... det känns ju lite... ytligt? Tidigare idag när jag var med några i stan diskuterade vi det här med att dagens unga inte kan skriva skrivstil, som vi fick lära oss i lågstadiet. Ja, det är synd att vi tappar det här med att skriva för hand alltmer på grund digitaliseringen, för det är ju bra att kunna skriva snyggt också för hand, det behövs inte minst i vissa yrken. Ska man arbeta med konstnärliga yrken är det ju verkligen en fördel! Men att helt på handstilen bedöma om en person kommer klara av ett jobb, är det rimligt? Och det finns ju dem som på grund av funktionsnedsättning i händerna inte kan skriva så snyggt och då blir det ju orättvist för dem (som om vi inte är tillräckligt diskriminerade på arbetsmarknaden som det är). En annan "intressant" sak är att tanten sitter och säger att det är vårt eget fel om vi har låga löner och får dålig pension... Det gör mig rätt förbannad! Visst går det att ganska långt påverka sin situation - för de allra flesta. Men det är ju väldigt lätt för de lyckade att sitta och vräka ur sig såna här saker för de kanske inte vet hur det är att kämpa och kämpa för att få ekonomin att gå ihop. Alla har inte samma möjligheter, tyvärr. Det är så det ser ut. Det är hemskt. Vad som ger oss människor de olika möjligheterna kan vara så många olika saker - så hur kan man bara säga att de får skylla sig själva?!? Eller är det vår handstil som inte är tillräckligt bra? JAAA, det kanske är DÄR skon klämmer!!! Att jag inte har tänkt på det, så dum jag är... Men jag kanske kan få gå på skrivkurs hos Gudrun. Jag ska ju plugga nu i höst och då kan jag öva på fritiden, jag har tre år på mig att öva, då borde jag vara fit for fight när jag ska ut och jobba sen ju. Attans vad smart!

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page