top of page
Utvalda inlägg

Sötstark falukorvsgryta med bönor och äpple


Nu börjar det bli lite mildare igen, men det är fortfarande kallt 😕. Denna mustiga, sötstarka gryta med falukorv, äpple och kidneybönor hittade jag på i helgen när jag var frusen...  blev så himla gott! För er som åker skidor eller gillar vinterutflykter är den här rätten superbra att ha med också!  För 4-5 personer 600 g falukorv 3-4 gröna äpplen  1 stor gul paprika En liten rödlök 2 tomater 500 g passerade tomater 3,5 dl grädde  En rejäl kick sötstark senap 75 g sambal oelek Curry & mango-krydda 500 g kidneybönor Ca 50 g mald koriande 2 vitlöksklyftor En skvätt citronsaft Skala, kärna ur och skär äpplen i små bitar, hacka tomaterna väldigt smått. Skär korv, paprika och lök i lite större bitar. Stek korven i smör och olivolja, lägg efter en liten stund i lök och äpple. Pudra över rikligt med curry & mango- krydda. Stek ihop och lägg i smått hackade tomater och koriander, stek ytterligare en liten stund. Sänk värmen och häll i grädde, passerade tomater, senap och sambal. Sjud en stund. Pressa i vitlöksklyftorna, lägg i bönorna och smaka av med citronsaft på slutet. 

Ris är godast till tycker jag!

Senaste inlägg