top of page
Utvalda inlägg

Hur svårt kan det va?

Har ni sett dokumentärserien "Sveriges bästa arbetsförmedling" på SVT? Där har man fått följa Arbetsförmedlingen i Ö-vik på deras resa mot att bli - just precis - Sveriges bästa arbetsförmedling. Man fick följa några personers väg mot arbete och se hur de personalen jobbar för att matcha samt hur de kan göra det ännu bättre. Mycket fokus har legat på nyanlända. Det som jag tycker är intressant är hur de jobbar för att matcha de nyanlända mot arbetsmarknaden. Förmedlingen tog hjälp av konsulter utifrån som såg brister och hjälpte dem med hur de kunde bli bättre. De införde en metod med djupintervjuer och möjlighet att prata inför hela gruppen, för att lära känna personerna och deras livshistorier för att utifrån det hjälpa dem att hitta rätt jobb. För - som en av konsulterna sa - de är inte bara en homogen grupp utan de är individer". Ja självklart! Och jag kan inte låta bli att tänka på hur man så ofta omnämner oss funktionsnedsatta som en homogen grupp. Varför jobbar man inte på samma sätt med personer som har funktionsnedsättning/funktionsvariation? Är det några som är missförstådda och förbisedda så är det ju vi... arbetslösheten har sjunkit överlag bland befolkningen - men inte bland oss med normbrytande funktionalitet. Varför??? Hur svårt ska det behöva va??? Att se våra nedsättningar och de erfarenheter vi fått med dem som STYRKOR och MERITER istället för SVAGHETER och något som gör oss OTILLRÄCKLIGA och ICKE LÖNSAMMA??? Men det var så otroligt roligt att se att en av deltagarna, som varit långtidsarbetslös och har erfarenhet av funktionsnedsättning fick arbete på förmedlingen. MER SÅNT, DET ÄR SÅNA SOM DEM SOM KAN GÖRA DET ABSOLUT BÄSTA JOBBET EFTERSOM DE VET HUR DET ÄR OCH KAN VARA EN FÖREBILD OCH INSPIRATION! Själv vet jag inte om jag skulle vilja arbeta på Arbetsförmedling så som den är idag. Kanske i framtiden. Först ska jag ju se till att komma in på högskolan så att jag kan få mina jädrans 180 p. MEN JAG BORDE JU FÖR SJUTTON KUNNA FÅ JOBB UTAN DET OCKSÅ! Jag jobbar ju ibland med organisationen Share Music & Performing arts, och jag har funderat mycket på vad det är som gör att de vill ha mig, när det inte verkar vara så många andra som vill det...? Vad ser de som ingen annan ser? Just att föreläsa och skriva och sådant - det är vad jag verkligen vill göra - PÅ RIKTIGT. Tjäna pengar. Att kunna leva på pengar jag jobbar ihop, samt att medverka till att fler människor med normbrytande funktionalitet kan göra detsamma. På måndag och tisdag nästa veckan ska jag medverka på Kommunikationskarnevalen i Göteborg. Ska bli väldigt intressant och jag är så innerligt tacksam att jag får den här chansen. Taggad till tänderna är jag. Ses där. Trevlig helg alla!

??????

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page