top of page
Utvalda inlägg

Det finns ingen ensamhet

Hej på er. Jag var på Tomas Andersson Wij på Mosebacketerassen i veckan, jag dööööööööör såååå braaaaa! Dessutom är det där en väldigt klok man, för han säger att "det finns igen ensamhet".

Jag kan inte helt instämma på rak arm, för det finns ensamhet som är svår att påverka, och så finns det ensamhet som man kan påverka, det beror ju på hur det ser ut för en liksom, Faktiskt... Som när jag växte upp för att ingen ville vara med mig där jag bodde för alla tyckte jag var för konstig, och jag var mobbad. Svårt att göra nåt åt det, man kan liksom inte bara bestämma sig för att det ska ändras. Jag kommer ihåg att en bekant sa till mig: "Jag gillar dig,men jag tror att du är en väldigt ensam människa."

Sen ville han att jag skulle läsa nån jädra artikelserie om ensamhet i nån tidning! Seriöst? Hur kan man vräka ur sig nåt sånt till nån? Hallå liksom! Ensamhet är ingen jädra sjukdom som man ska "kämpa sig igenom". Ändå pratar man om människor som ensamma och att folk tittar konstigt på den som går ut utan sällskap t ex. Typ "Vad är det för fel på den där människan,m gud, henne vågar jag inte prata med, hon kanske smittar!!!" Jag är ganska övertygad att det inte skulle existera nån ensamhet om folk slutade betrakta det som en sjukdom och slutade vara så jävla rädda och fördomsfulla! Sen så finns det ju många andra av hans låtar som väcker tankar. Och minnen, Och aha-känslor. Jag gillar folk som kan sätta ord på saker - som om det var självklart och inte alls konstigt. Det är aspepp! Och den fantastiska tjejen han har med sig - Lovisa Samuelsson, hon liksom ba skickade ett mail-ish på facebook-ish och ba... AH :-D Just det, det är nog så man ska göra. :)

JAAAAAA! Jag svamlar på tok för mycket, men hey, det är NORMALT! Jag är en STOLT svamlare! Ok, vilka låtar var bäst då annars? Hm, jaa,det är svårt... Men det blev ju såklart magi när han sjöng Sven-Ingvarsdängan När solen färgar juninatten, passande eftersom det var precis i solnedgången och så är det juni. Nästan för bra :). Det var första gången jag såg honom in FULL concert, men ribban för den här konsertsommaren är definitivt satt. Och mellansnacket! Gillar folk som bjuder på sig själva och blandar humor med allvar på det genuina sätt som han gör. Bra där! Lite synd att han inte sjöng Märkt av dig, men man kan inte få allt... Blev så inspirerad att jag sprang hela vägen runt Trekantssjön i onsdags utan att bli trött eller få ont en enda gång. Jag nådde aldrig fram till dig är världens bästa springlåt, så ni vet! Ses snart igen, Vink vink!

Senaste inlägg