September 27, 2019

September 15, 2019

August 20, 2019

August 14, 2019

August 6, 2019

August 5, 2019

January 25, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Utvalda inlägg

Ny!

August 3, 2018

Hej hej!

Jag har varit asdålig på att blogga nu i sommar, har ju fasen inte orkat liksom... I alla fall, denna veckan har jag tillbringat ute på Almåsa Haninge. Så mysigt och härligt, massa smarrig mat och goda dryckesprovningar med tilltugg, en hel drös med folk som jag känner, party och så klart en hel del bad. Nu har jag fått massor av ny energi och är redo för att ta tag i livet igen. Hösten är ju i antågande så det är ju dags att rusta sig för den då. Jag vet fortfarande inte om jag kommer in på min utbildning då jag fortfarande är reserv - dock nr 7 på en kvot så det finns en chans... HÅLL TUMMARNA!  Jag kommer förhoppningsvis också att jobba en del som föreläsare och med lite annat. Och så är det en massa andra projekt jag ska ta tag i. Måste verkligen få ordning på livet nu... MÅSTE!!! Bjussar på lite goa bilder på allt det underbara som jag har ätit och druckit under veckan. Deras vegomat är AMAZING! Dessutom får man mycket mumsiga grönsaker till maten vilket är nice. Snacka om BORTSKÄMD jag har blivit :).  

 

                  Oooumph!- och svampbiff
 

                     Det här är någon vegansk ostgrej gjord på havrebas, som skulle smaka                          som getost, men det smakade mera som äggost. Fast äggost är gott tycker                    jag! Gott blev det ihop med rom och picklad rödlök.  
                     

                     3 kanapéer - lax, getost med marmelad samt löjrom och creme fraiche.                          Mousserande i glaset :)

         

                     Vi provade fyra olika avecer - whisky, calvados, rom och bailys. Med                                lite italienska godsaker till det - charkuterier, parmesanost, oliver och                                kronärtskocka, MUMS!

                  

                  Wowgod linsgryta med paprika och aubergine. Jag åt två portioner! 
 

                  Lax med tomatsås och supergoda grönsaker.

                   

                     Vinprovning med mumsiga tilltugg - kantarellmousse, chevré med rödbeta
                   samt skagenröra. 

 

                    Underbart smörstekt toast med skagenröra och löjrom - smälte i munnen!
 

                  CHEVRÉTOAST!!!
 

                     Biff på rotselleri (tror jag) med svampsås, och jag ÄLSKAR  broccoli samt färskpotatis

                   med flingsalt!

 

                    Kikärtsbiff med bulgurotto och saffransaioli
 

                     Lax med ingefärsgelésås och saltgurka
 

                  Havtornspannacotta med bär
 

                  Underbart vitt vin som jag såklart glömt namnet på just nu. Återkommer!
 

                  Champagnen flödade... 
 

                 

                  Mycke öl blereeee :)

        

 

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Linda Åkesson 2017