top of page
Utvalda inlägg

TRO ATT MÄNNISKAN KLARAR ALLT!!!

I lördags lyssnade jag på en kille som vid 13 års ålder blev totalt utdömd av sina lärare! De sa till hans föräldrar att de inte ens skulle förvänta sig att han fick ett kneg över huvud taget! Idag är han en framgångsrik entreprenör, inom områden han inte har någon som helst formell utbildning inom. Som varför lägger vi så stor vikt vid utbildning, iegentligen? Säger jag, som i detta nu går tredje terminen på en universitetsutbildningsom för mig känns som enda chansen att få ett vettigt arbete och bli tagen på allvar! Jag har alltid varit duktig i skolan, haft lätt för att lära när jag lagt manken till och varit genuint intresserad av att något. Andra säger att jag är smart. Men flera gånger sedan jag börjat utbildningen har jag tvivlat på min förmåga, för det är sjukt höga krav på universitetet! Hade jag haft ett fast, tryggt jobb hade jag nog gett upp för länge sen. Jag vet ju att jag har mycket kunskaper, har lätt för att ta till mig själva ämnena (om det inte rört sig om statistik och matte för där suger jag). Det borde vara olagligt att säga till någon att hen inte kommer kunna göra saker. För några år sedan dejtade jag en kille som hade en lättare förvärvad hjärnskada och hans kontaktperson sa till honom att han aldrig skulle klara ett vanligt jobb eller att bo Okej ibland måste man kanske vara realist, men tror definitivt att i de flesta fall någon säger en sån sak så handlar det om regelrätta fördomar eller ett raffinerat sätt att visa sin makt. Mitt motto: Tro att människan klarar allt, tills motsatsen är bevisad (och ge fler chanser än en!). Fördelen med universitetet är just att man får flera chanser. Så nu jävlar tar vi det här! Och även de som inte utbildar dig borde ha ett högt värde, för alla är och kan bli riktigt grymma på något!
Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page