top of page
Utvalda inlägg

Vidrigt

Hej! Är du storkonsument på mjölk och mjölkprodukter? Se dokumentären "Det vita guldet"!

https://www.svtplay.se/video/16862122/det-vita-guldet

Fast jag tror egentligen inte att någon inte vet viket högt pris korna får betala vid det här laget, vilken enorm miljöpåverkan det har och att det bara gynnar de stora företagen (som t ex Arla) ekonomiskt. Men det kan vara bra att påminnas. Jag slutade ju inte med komjölkprodukterna av den här anledningen i huvudsak (och jag äter hårdost då och då). Jag slutade för att min kropp mår bättre, men att jag inte stödjer komjölksindustrin (iaf inte så mycket) är en bonus. Att ständigt vara dräktig och att få leva bara för att de ska producera mjölk är inte värdigt. Och bönderna är så hårt pressade att de måste högproducera för att överleva på det. För att inte tala om all regnskog som avverkas för att odla deras foder och det enorma energislöseri som blir konsekvensen av all mjölk som pulveriseras. Bönderna inom EU får åtminstone bidrag, men bönderna i Afrika t ex får klara sig på egen hand... Och måste det vara så dyrt att producera ekologiskt? Det borde de ju kunna få extra bidrag till i så fall, men det är uppenbarligen inte EU så intresserade av... Och var det nån som visste att man kan få cancer av mjölk? Ja, det är mycket man kan få cancer av i och för sig. Men i alla fall. Jag mådde illa när jag såg filmen. Ja, jag vet att det är samma med äggproduktionen också, jag vet...

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page