top of page
Utvalda inlägg

I have a dream...
För 14 år sedan var jag politiskt engagerad i Moderaterna. Jag har alltid haft ett slags kall att jag vill förändra i samhället. Idag känner jag dock att jag inte riktigt vet vilket parti jag skulle engagera mig i om jag skulle göra det igen. På valkompasserna som man kan göra inför varje val brukar C hamna i topp hos mig.


Jag är i många avseenden anarkist, men i andra absolut inte. Jag tror på varje människas egen förmåga till självbestämmande och att vi inte ska behöva styras så mkt, jag är emot all form av förmynderi från staten. Att ha hjälp och stöd i sin vardag är inte samma sak som att någon annan ska bestämma men just när det gäller många redan utsatta grupper i samhället så blandas det ihop. Jag är också emot alla dessa experiment och grejande med betyg, könsneutralism och annat hokus pokus som vi håller på med, liksom varför? Det skapar ju bara kaos och gör folk konstiga i huvudet och jag tror knappast att det löser problemen vi har i samhället heller. Varför inte lägga skattepengarna och energin på det som är verkligt viktigt istället anser jag!


De frågor jag brinner mest för är det inte inte så många som tar tag i. Jag önskar t ex av hela mitt hjärta att det lagstiftades mot höga räntor. Det är fullständigt GALET att företag kan utnyttja människor som inte är välkomna att ta lån i de vanliga bankerna och komma undan med det! Denna fråga tog visserligen Vänsterpartiet upp för något år sen men det verkar inte ha blivit något med det. En annan hjärtefråga är människor med kognitiva funktionsnedsättningar som drabbas av psykisk ohälsa, vilken hjälp får de? Hur ser kompetensen om dessa personers speciella utmaningar egentligen ut? Sedan såklart utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor, där finns så sjukt mkt att göra!!! Inte bara på funktionshinderområdet men framförallt där - hur ska vi hitta långsiktiga hållbara lösningar för full inkludering? Som jag skrev i föregående inlägg är det helt orimligt att livstidsförsörja människor som har arbetsförmåga bara för att vi inte klarar av att se till att de får utbildning och kan inkluderas fullt ut på arbetsmarknaden! Vi har ju också ett bidragssystem för personer med funktionsnedsättningar som är åt helvete då det inte direkt uppmuntrar till att ta sig ur det. Tvåårsregeln för vilande sjukersättning borde ex slopas för studier, så att man har möjlighet att studera på högskola då en grundutbildning är minst 3 år. Man får ju bostadstillägg under vilandetiden. Så sjukt att man bara kan få bostadsbidrag när man är under 29 eller har barn, hur tänker de?! Jag vill ha ett särskilt studiestöd till alla funktionshindrade som utbildar sig, oberoende av ålder. Den som uppbär aktivitetsersättning ska kunna gå en eftergymnasial utbildning samt läsa in behörigheter för högre studier, med bibehållen ersättning. Det behövs fler åtgärder för att stimulera dessa personer att komma vidare i sitt liv, så att risken minskar att de övergår till sjukpensionärer när de fyller 30. Jag är också positiv till basinkomst.


Men Centerpartiet känns som ett bra alternativ då de driver en sund jobbpolitik i många avseenden, även om en försvagning av LAS är en dålig idé... de var iaf de var ju de enda som gjorde något vettigt i våras när pandemin slog till o ch drabbade arbetare och företag. Tycker att Annie Lööf är grym! Så vi får se. En sak som är sker är i alla fal att om vi ska kunna förändra det här samhället till det bättre så behövs det mer mångfald på högre ort inom alla partier! Min dröm är att alla kunde börja inse att funktionshinderpolitiken är något som angår ALLA och precis hela samhället eftersom det är en såpass stor del av befolkningen som ändå går under detta epitel, och i takt med att boxarna vi människor måste kunna tränga oss in i för att passa in blir det alltfler som hamnar utanför. Att vi tar "friska" människors förmågor och kapacitet för given och bränner ut dem, samtidigt som vi underskattar förmågorna hos en så stor del av befolkningen redan från början, Det slutar inte väl. Det slutar inte väl!


Slutligen så skulle jag vilja förbjuda tobak. Det orsakar inte bara skador på den som använder det, utan den som röker skadar också sin omgivning. Förutom att det stinker så är det ju bevisat att passiv rökning är ännu farligare så jag förstår inte varför man inte bara kan ta bort det! Att förbjuda rökning på offentliga platser är visserligen jättebra, men en dålig konsekvens av det är ju att folk röker hemma istället, och vi som bor i dåligt isolerade lägenheter tvingas dagligen att utsättas för denna vidrighet.

Yorumlar


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page