top of page
Utvalda inlägg

Tro rätt, tro fel


Hej! När jag lyssnade på rockmusik på Spotify idag kom låten "Tro rätt, tro fel" med Dia Psalma upp. Därför får detta inlägg heta samma, för det handlar om det. Om mänskliga rättigheter. Vi har ju fortfarande demokrati i det här landet, men människosynen håller på att gå åt helvete och utan en human människosyn kan vi ta vår demokrati och hälsa hem! Den kalla sanningen är att vissa grupper i inte får komma till tals, bli lyssnade på och tagna på allvar för att de har fel funktion, bakgrund eller något annat. Alltid finns det någon anledning att klanka ner på en människa. Särskilt tacksamt är det att klanka ner på dem som har sämre grundförutsättningar att klara sig själva. Och alla vet ju vid det här laget att mobbare är osäkra och väldigt små och rädda innerst inne. Hur säkra är våra politiker på sig själva? Hur står det till med deras självkänsla? Eller varför annars skulle de klanka ner på människor som är i beroendeställning och därmed "svagare" än dem? Eller är sanningen den att de har en genomrutten människosyn? Får de göra psykologtester? Jo men ett visst drag av psykopati måste de väl ändå ha, för att vara kapabel till att fatta beslut som förintar människor? Eller är de djupt religiösa? Och på allvar tror att vissa grupper är besatta av djävulen och att enda sättet att driva ut det onda är att plåga på detta sätt? Förintelse. Det ordet för tankarna tillbaka till 30-talet och gaskamrarna. Då gjorde man så för att bli av med icke önskvärda.

Idag är syftet detsamma - att rensa bort. Men på ett ännu grymmare sätt. Om jag blev helt beroende av hjälp som jag inte fick, hamna på ett boende där man lät mig ligga och lida eller att jag skulle tvingas fly från ett land och sen tvingas tillbaka dit även fast de visste att jag skulle dö där. Om jag då fick välja mellan att gasas ihjäl direkt eller möta mina "öden", jag skulle LÄTT välja gaskammaren, EASY!!! Att dra ut på människors lidande är det vidrigaste! Dagens politiker är därför grymmare än nazisterna var! Om vi ska få ett fungerande samhälle igen måste vi sluta prata om vad människor kostar! För människor måste ju få kosta! Om man ser samhället som ett företag, där varje invånare är en anställd som man bidra på sitt sätt, då måste pengar investeras i varje person så att hen kan göra det! Och vissa människor kostar lite mer än andra, JA! So what? Det är investeringar! Hundra procent! Samhället får tillbaka så mycket om de vågar investera rätt, precis som företagen! Men alla är skiträdda och ser bara problem.

När det handlar om en usel människosyn. Usel människosyn betyder att man gör skillnad på folk och folk, värderar dem efter kön, etnisk härkomst, bakgrund, sexuell läggning, fysisk och psykisk funktion. Och allt det där snacket om att vi skulle ha blivit öppnare och humanare med åren, det är bara skitsnack! Hur kan det annars få pågå omfattande sexuella trakasserier år efter år utan att någon agerar? Jo, för man anser att vi kvinnorna får skylla oss själva för att vi ser ut som vi gör eller klär oss på vissa sätt! Eller helt enkelt bara för att vi är... kvinnor.

Jag kommer att säga det tills polletten trillar ner: Människosynen är usel! Människosynen är usel! Människosynen är usel! Eller är det jag som är blåst? Som gått på det här fina snacket om allas lika värde. I 49 år...! Och så FORTSÄTTER jag att tro och kämpa, inte minst för att människor med normbrytande funktionalitet ska få vara likvärdiga andra människor... Så dum jag är!

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page